Home »

Vânzările de carburanţi au contribuit la creşterea afacerilor din comerţ, în T1

Vânzările de carburanţi au contribuit la creşterea afacerilor din comerţ, în T1

Vânzările de carburanţi au contribuit la creşterea afacerilor din comerţ, în T1
 

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat, în T1 din 2019, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 8,4%, respectiv cu 8,5%, reiese din datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ca serie brută, cele mai importante rezultate au fost înregistrate în vânzarea cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzarea de produse nealimentare (+11,6%) şi vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%).

Totodată, creşterea cu 8,5% a volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost impulsionată tot de activităţile din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate (+12,6%), de vânzările de produse nealimentare (+11,7%) şi de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%).

Potrivit sursei citate, în luna martie 2019 faţă de acelaşi interval din 2018, afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut cu 8,4% ca serie brută, respectiv cu 9,2% ca serie ajustată. În ambele cazuri, vânzarea cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate, a contribuit cel mai mult la majorările respective: plus 18,5% ca serie brută, respectiv plus 18,9% ca serie ajustată.

Totodată, la nivel comparativ martie 2019 - februarie 2019, statistica oficială arată salturi importante în cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, de 14,7% ca serie brută, dar şi ca 0,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

2019-05-06 09:52:24
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!