Home »

USR: România - cea mai agresivă scumpire din UE la motorină; Guvernul nu face nimic

USR: România - cea mai agresivă scumpire din UE la motorină; Guvernul nu face nimic

USR: România - cea mai agresivă scumpire din UE la motorină; Guvernul nu face nimic
 

USR susţine că România are "cea mai agresivă" scumpire din Uniunea Europeană la motorină, iar Guvernul nu are soluţii "în faţa valului de scumpiri".

"Un litru de motorină a ajuns să coste cu 59% mai mult decât în urmă cu un an. E cea mai agresivă scumpire din UE. Alte ţări au luat deja măsuri de sprijinire a consumatorilor. Germania a scăzut taxele pe carburanţi, Portugalia acordă vouchere în valoare de până la 20 de euro/beneficiar, în timp ce Guvernul Sărăciei PSD-PNL continuă să fie fără soluţii în faţa valului de scumpiri", scrie USR, pe Facebook.

Formaţiunea reaminteşte că a depus în luna februarie un proiect de lege pentru reducerea TVA la carburanţi şi menţionează că acesta nu a fost supus votului.

"Nu a ajuns la vot nici astăzi. Mai mult, în Comisia de buget de la Senat, parlamentarii PSD-PNL au votat abţinere, în timp ce parlamentarii AUR şi UDMR nici nu s-au prezentat la vot. O întreagă clasă politică unită. Nu vor scăderea TVA şi preţuri mai mici la carburanţi", precizează sursa citată.

Pe 21 februarie, USR a depus proiectul de lege care vizează reducerea preţurilor la carburanţi prin scăderea TVA de la 19% la 5%.

"Dacă actuala coaliţie ar adopta acest proiect de lege, atunci preţurile ar reveni la nivelul celor de anul trecut. Vedem cum din ianuarie încoace preţurile la carburant practic au explodat. Am ajuns să plătim la pompă şi peste 7 lei litrul de benzină. Mai mult de jumătate din acest preţ reprezintă acciză şi TVA, care se duc tot la stat, deci principalul câştigător al acestor creşteri de preţuri la carburant este tot statul român. Asta se vede într-o diminuare a nivelului de trai al românilor", preciza la momentul respectiv deputata Cristina Prună.

AGERPRES/(AS - autor: Irinela Vişan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

2022-05-04 16:32:31
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!