Home »

Înot: Prima ediție a Cupei Brașov pentru copii

Înot: Prima ediție a Cupei Brașov pentru copii

 

Peste 380 de sportivi legitimați la 37 de cluburi sportive din toată țara și unul de la Chișinău (Republica Moldova) se vor întrece sâmbătă și duminică la Bazinul Olimpic din Brașov, în cadrul primei ediții a Cupei Brașov la înot.

Foto: (c) BOGDAN BARBULESCU AGERPRES ARHIVA

"S-au înscris la această competiție 385 de copiii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, din care 80 sunt din Brașov și 10 de la Chișinău. Sunt sportivi buni de la cluburi din toată țara și de aceea credem că va fi o competiție dură, în sensul bun al cuvântului. Există un apetit foarte mare pentru competiție la aceste vârste. Între participanți sunt mulți campioni la categoria lor de vârstă care se vor bate pentru cupe și medalii. Ne dorim ca această competiție să devină o tradiție la Brașov și să organizăm mult mai multe competiții nu numai pentru copii, ci și pentru alte categorii de sportivi la această disciplină", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Gabriel Mitache, unul dintre organizatori.

Întrecerile încep sâmbătă, când vor avea loc două reuniuni, una la ora 10,00, cea de a doua de la ora 16,00, iar duminică are loc o singură reuniune, de la ora 10,00, după care, în jurul orei 13,00, va avea loc festivitatea de premiere.

Vor fi premiate primele trei locuri de la fiecare categorie de vârstă, dar și cei mai buni timpi obținuți față de recordul precedent: Trofeul pentru cea mai bună performanță masculină, pentru cea mai bună performanță feminină, și Trofeul "Mihai Mitrofan" pentru cel mai bun rezultat în probele de bras.

"Mihai Mitrofan a fost antrenor de natație, iar tot ce există acum în materie de înot la Brașov se datorează lui. A crescut generații de sportivi și antrenori obținând rezultate foarte bune în domeniu. În urmă cu doi ani a decedat, dar a lăsat în urmă multe realizări în acest sport", a mai spus Gabriel Mitache.

Câștigătorii vor primi cupe, diplome, materiale sportive și bani, toate oferite de sponsorii acestei competiții. Cupa Brașov la înot este organizată de Clubul Sportiv Tribeach din Brașov, în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport și Bazinul Olimpic de Înot.

AGERPRES/(A-autor: Jana Pintili, editor: Mihai Țenea)

2014-02-19 11:37:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!