Home »

Vaslui: Donație cu sprijin financiar de la Chevron, pentru Spitalul Județean de Urgență

Vaslui: Donație cu sprijin financiar de la Chevron, pentru Spitalul Județean de Urgență

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a primit, joi, o donație în urma unui parteneriat încheiat între Fundația Baylor-Marea Neagră și Fundația AmeriCares, cu sprijin financiar din partea Chevron.

Foto: (c) Liviu ȘOVA / AGERPRES ARHIVĂ

De la începutul anului, au fost făcute de către Fundația Baylor Marea Neagră, un număr de 20 donații de produse medicale și suplimente unor spitale partenere din întreaga țară. Reprezentanții fundației au precizat că în urma evaluării nevoilor spitalelor s-a constatat că acestea au deficit de medicamente analgezice, antiinfecțioase, anticonvulsive, cardiovasculare, diuretice și gastrointestinale, dar și de consumabile medicale.

'Parteneriatul cu Fundația Baylor Marea Neagră reprezintă pentru Spitalul Județean de Urgență Vaslui o gură de oxigen, în situația în care, în ultimul an, spitalul a suferit de o subfinanțare cronică. Medicamentele și materialele sanitare de care unitatea noastră a beneficiat au fost de un real folos, unele dintre ele, cum ar fi substanțele nutritive, fiind produse pe care nu ni le-am fi permis niciodată. Așteptăm și pe viitor colaborări fructuoase', a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Produsele medicale și suplimentele nutritive distribuite mai multor spitale din țară, au fost trimise Fundației Baylor Marea Neagră, în cadrul a patru transporturi umanitare internaționale, de către AmeriCares

'Unitățile medicale partenere au fost selectate în urma unor proceduri riguroase, fiind făcute numeroase vizite pentru cunoașterea modului în care se desfășoară activitatea medicală în aceste spitale, astfel încât ajutoarele care urmează a fi trimise să fie folosite cu maxim de eficiență și doar în folosul bolnavilor. Procedura de selecție continuă și alte spitale urmând a se alătura celor care sunt deja beneficiarele programului', precizează un comunicat de presă al Fundației Baylor Marea Neagră și Chevron.

Unitățile medicale beneficiare sunt: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Județean Tulcea, Spitalul Județean Vaslui, Spitalul de Urgență din Bârlad, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Spitalul de Urgență și Spitalul de Pediatrie din Brașov, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Craiova, Spitalul de Urgență Petroșani și Centrul Medical de Evaluare și Recuperare pentru Copii Buziaș.

Valoarea transporturilor trimise anul acesta de către AmeriCares Fundației Baylor este de peste 2,8 milioane de dolari, 98% dintre ajutoare constând în medicamente și numai 2% în materiale sanitare și suplimente nutritive.

'Credem că asocierea noastră cu Fundația AmeriCares și Fundația Baylor Marea Neagră demonstrează cel mai bine intențiile Chevron de a contribui la bunăstarea comunităților unde operează, respectiv în acest caz zonele Constanța și Vaslui', a declarat Thomas Holst, Președinte Chevron Romania.

Fundația Baylor Marea Neagră este singurul reprezentant al rețelei Baylor International Pediatric AIDS Initiative (BIPAI) în România care, prin Centrul de Excelență, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, care suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosocial) s-au adăugat planificarea familială și servicii primare de cardiologie.

Din anul 2007, Fundația Baylor a demarat și un program de consiliere și testare gratuită pentru HIV, care a fost extins ulterior și pentru hepatita B și C. Acesta se desfășoară în cabinetele din orașele Constanța și Tulcea, dar și în comunitățile locale, cu ajutorul laboratorului mobil.

AmeriCares este o organizație mondială, non-profit, de sănătate și de ajutorare în caz de calamități. Organizația livrează medicamente, consumabile medicale și ajutor pentru persoanele nevoiașe din toată lumea. De la înființarea sa, în 1982, AmeriCares a distribuit ajutoare umanitare în valoare de peste 11 miliarde USD în 164 de țări.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă)

2014-06-19 18:48:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!