Home »

Brașov: Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în cazul unui ortoped acuzat că a operat un copil la piciorul sănătos

Brașov: Colegiul Medicilor a deschis o anchetă în cazul unui ortoped acuzat că a operat un copil la piciorul sănătos

 

Colegiul Medicilor din Brașov a deschis o anchetă în cazul unui medic de la Spitalul de Copii acuzat de părinții unui copil de șapte ani din Făgăraș că l-ar fi operat din greșeală la piciorul sănătos, fiind vorba despre o intervenție de scoatere a unei tije pusă în urma unei fracturi.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

Plângerea a fost depusă săptămâna trecută de părinții copilului împotriva medicului Mihai Ruja de la Spitalul de Copii.

"S-a constituit comisia de anchetă care nu se va deplasa la spital. Au solicitat documentele medicale, declarații ale medicilor, alături de plângerea părinților. Ancheta va dura două săptămâni. Din primele declarații mi s-ar fi părut normal să fie o cale de mediere între părți. Acum nu pot să vă spun dacă medicul este sau nu vinovat. Comisia va stabili cine se face vinovat de cele întâmplate. În ceea ce privește sancțiunile, acestea pornesc de la avertisment până la ridicarea dreptului de liberă practică", a declarat, pentru AGERPRES, președintele Colegiului Medicilor din Brașov, dr. Gabriel Moraru.

Copilul a suferit o intervenție anul trecut în luna iunie la Spitalul de Copii după o fractură la piciorul stâng, în urma unui accident. Atunci i s-a montat o tijă în piciorul stâng, iar în luna ianuarie a.c, când copilul a venit la spital pentru a i se scoate tija, medicul l-a operat la piciorul drept. După ce și-a dat seama de greșeală, medicul a intervenit și la piciorul stâng. Contactat de AGERPRES, directorul medical al Spitalului de Copii Brașov, dr. Marcel Albean, nu a dorit să facă niciun fel de precizare, menționând că așteaptă concluziile comisiei de anchetă.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)

2014-02-12 16:45:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!