Home »

#ReferendumFamilie Barna consideră regretabilă atitudinea CpF de a acuza partidele de boicotarea votării

#ReferendumFamilie Barna consideră regretabilă atitudinea CpF de a acuza partidele de boicotarea votării

#ReferendumFamilie Barna consideră regretabilă atitudinea CpF de a acuza partidele de boicotarea votării
 

Liderul USR, Dan Barna, consideră că este regretabilă atitudinea reprezentanţilor organizaţiei "Coaliţia pentru Familie" care după ce au reuşit să strângă 3 milioane de semnături pentru organizarea referendumului acuză acum modul de organizare a scrutinului şi boicotul partidelor.

Întrebat duminică, într-o conferinţă după închiderea urnelor cine ar trebui să îşi asume rezultatul slab al referendumului, Dan Barna a afirmat că este cel puţin straniu să se aştepte ca partidele să aducă cetăţenii la vot.

"Este regretabil că o organizaţie care ne-a spus că a adunat 3 milioane de semnături aşteaptă ca partidele politice să facă ceea ce era de aşteptat ca cetăţenii să facă. Am avut un demers democratic al unei organizaţii care a adunat nişte milioane de semnături, exercitându-şi dreptul de iniţiativă pentru modificarea Constituţiei, a parlamentarilor. Prin acele semnături, românii au fost chemaţi să îşi exprime un punct de vedere. Ei astăzi au spus că această iniţiativă nu este o nevoie a lor, a majorităţii cetăţenilor României. Este cel puţin straniu să aşteptăm ca partidele să aducă cetăţenii la vot. Asta se întâmplă de 27 de ani. De 27 de ani PSD şi ALDE i-au tratat pe români ca pe o masă de manevră, care la un simplu telefon dintr-un birou sunt luate grămadă şi duse buluc la vot", a spus Dan Barna.

Preşedintele USR a mai spus că la acest referendum românii au arătat că sunt mai europeni şi mai înţelepţi decât conducătorii lor.

"Vorbim despre un demers inutil, despre un demers care nu schimbă absolut nimic pentru nimeni, despre un demers care nu rezolvă nimic din nevoile şi dramele României de astăzi. Rezultatul de astăzi mai confirmă ceva, confirmă că dincolo de încercările PSD-ALDE, dincolo de încercările de-a dreptul disperate ale domnului Liviu Dragnea, sau Popescu Tăriceanu de a promova o guvernare prin frică şi minciuna, România este o naţiune europeană. România este o naţiune tolerantă şi modernă care a refuzat în aceste două zile să facă paşi înapoi", a spus Barna.

În cursul zilei de duminică, Coaliţia pentru Familie a transmis un comunicat prin care acuza maniera 'superficială şi neprofesionistă' în care a fost organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei şi afirma că 'boicotul realizat la nivelul întregii ţări de către PSD' dovedeşte falsitatea afirmaţiilor că acesta ar fi fost unul al social-democraţilor şi al lui Liviu Dragnea.

Potrivit Coaliţiei pentru Familie, este vorba despre un "boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituţiei României".

AGERPRES / (A - autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

2018-10-07 23:00:34
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!