Home »

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţia unui sistem de nocturnă pe două pârtii din Poiană

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţia unui sistem de nocturnă pe două pârtii din Poiană

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţia unui sistem de nocturnă pe două pârtii din Poiană
 

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţionarea unor instalaţii de nocturnă, investiţie care, alături de cele 10 noi tunuri de producere a zăpezii artificiale, face parte din programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiană, a cărui valoare estimată este de peste 5 milioane de lei.

Primăria Braşov a anunţat, joi, că a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - etapa premergătoare publicării în Sistemul electronic pentru licitaţiile cu valoare mare - procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi execuţiei pentru realizarea iluminatului pârtiilor de schi Lupului şi Drumul Albastru.

Achiziţia celor 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale este în faza de evaluare a ofertelor iar în curând va fi lansată şi procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru iluminatul pârtiilor Drumul Roşu şi Subteleferic.

În programul de investiţii pe acest an al municipalităţii braşovene sunt incluse şi demararea procedurilor pentru realizarea documentaţiei şi a studiului de fezabilitate pentru construirea unor noi instalaţii de transport pe cablu şi a SF-ului pentru extinderea reţelei de producere a zăpezii artificiale şi pentru surse noi de alimentare a lacului din Poiana Ruia.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a subliniat că planurile de dezvoltare a staţiunii prevăd câţiva paşi, ultimul fiind extinderea domeniului schiabil.

"În primul rând, anul acesta vom lucra pentru a introduce nocturnă pe mai multe pârtii, pentru a introduce mai multe instalaţii de preparare a zăpezii artificiale, mai multe tunuri de zăpadă. Etapa următoare va fi să adăugăm Poienii Braşov mai multe instalaţii de transport pe cablu, astfel încât să reducem din timpii de aşteptare la cozi. Şi cea de-a treia etapă are în plan o extindere către zona Râşnov, o extindere a domeniului schiabil. Cine crede că această extindere se poate face pocnind din degete sau într-un an de zile nu cunoaşte Codul administrativ şi pe cel silvic, pentru că un astfel de proces de extindere presupune o refacere a planurilor urbanistice zonale, scoatere din fond forestier şi foarte multe dezbateri publice, foarte multă consultare a populaţiei", a precizat primarul Allen Coliban.

Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Lupului inferior şi Drumul Albastru se urmăreşte extinderea perioadei zilnice de schi pe aceste două pârtii, astfel încât să crească atractivitatea staţiunii, pentru că va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului, în acelaşi timp, va scădea şi presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 5.228.252,82 lei fără TVA, durata lucrărilor de proiectare şi execuţie fiind de 8 luni, dintre care două luni pentru realizarea proiectului tehnic şi 6 luni pentru execuţia lucrărilor de instalare a sistemului de iluminat.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 iunie.

AGERPRES/(AS-autor: Diana Dumitru, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

2022-05-12 16:33:29
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!