Home »

MDRAP: 75 de unităţi administrativ-teritoriale sprijinite pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie

MDRAP: 75 de unităţi administrativ-teritoriale sprijinite pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie

MDRAP: 75 de unităţi administrativ-teritoriale sprijinite pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie
 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) sprijină unităţile administrativ-teritoriale pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) 2016 -2020, reprezentaţi ai MDRAP deplasându-se, în perioada 12 noiembrie 2018 - 21 februarie 2019, la sediul a 75 de primării de oraşe şi comune din judeţele ţării în acest scop, informează un comunicat de presă al MDRAP.

Potrivit sursei citate, acţiunea face parte din proiectul "Consolidarea sistemelor de integritate - cea mai bună strategie de prevenire a corupţiei în administraţia publică", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 - 2020. Prin acest proiect sunt sprijinite 200 de unităţi administrativ-teritoriale.

Procesul de selecţie a celor 75 de UAT-uri s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile metodologiei privind acordarea de asistenţă tehnică pentru implementarea SNA.

În cadrul reuniunilor, reprezentanţii MDRAP, pe lângă transferul de know-how - punerea la dispoziţie de modele, instrumente pentru identificarea vulnerabilităţilor şi a riscurilor la corupţie, legislaţia în vigoare în domeniul prevenirii corupţiei, au realizat şi demonstraţii pilot.

Reprezentanţii MDRAP au reiterat necesitatea identificării şi promovării aspectelor pozitive din propria activitate, acestea putând constitui atât soluţii bine-venite pentru alte administraţii, cât şi vectori pentru îmbunătăţirea percepţiei cetăţenilor cu privire la activitatea administraţiei locale.

Totodată, a fost prezentată Harta bunelor practici, instrumentul interactiv dezvoltat de MDRAP şi găzduit pe site-ul ministerului (http://greencity.mdrap.ro/), unde se regăsesc exemplele de bune practici identificate din monitorizarea SNA 2016-2020 la nivelul administraţiei publice locale în anii precedenţi.

Activitatea de sprijinire a administraţiei publice locale în procesul de implementare a Strategiei Naţionale Anticorupţie va continua în perioada următoare, a menţionat MDRAP.

AGERPRES/(AS - autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

2019-03-12 15:48:03
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!