Home »

Braşov: 14 localităţi afectate de inundaţii solicită Guvernului peste 10 milioane lei pentru refacerea infrastructurii

Braşov: 14 localităţi afectate de inundaţii solicită Guvernului peste 10 milioane lei pentru refacerea infrastructurii

Braşov: 14 localităţi afectate de inundaţii solicită Guvernului peste 10 milioane lei pentru refacerea infrastructurii
 

Un număr de 14 localităţi din judeţul Braşov solicită Guvernului peste 10 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări la poduri, podeţe, străzi, drumuri comunale şi judeţene distruse total sau parţial de inundaţiile produse în urma precipitaţiilor căzute în perioada 28 iunie - 5 iulie, a informat luni prefectul Marian Rasaliu.

Localităţile cele mai afectate de inundaţii sunt: municipiul Braşov, oraşele Zărneşti şi Săcele, comunele Hârseni, Vulcan, Hoghiz, Şinca, Poiana Mărului, Prejmer, Tărlungeni, Teliu, Şercaia, Mândra şi Vama Buzăului.

''În momentul de faţă am trimis la Guvern două proiecte de hotărâre de guvern. Unul vizează reconstrucţia podului de peste râul Olt, din zona Comăna - Crihalma, un obiectiv de investiţii extrem de important care afectează cetăţenii şi circulaţia rutieră din trei localităţi din zona Făgăraşului. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ patru milioane de euro. Al doilea proiect de hotărâre este legat de ceea ce s-a întâmplat în cele 14 localităţi din judeţ, în perioada 28 iunie - 5 iulie, în urma inundaţiilor cauzate de precipitaţiile abundente, suma solicitată fiind de 10,5 milioane de lei'', a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.

Potrivit acestuia, cea mai afectată zonă este Săcele - Tărlungeni - Budila. Ultima decadă a lunii iunie şi începutul lunii iulie s-au caracterizat printr-o puternică instabilitate atmosferică manifestată pe arii extinse, înregistrându-se precipitaţii ce au cumulat până la 200 l/mp în doar patru zile. În zonele afectate trebuie o serie de lucrări de strictă necesitate pentru aducerea în stare de funcţionare a podurilor şi a drumurilor distruse, precum şi pentru refacerea lucrărilor de apărare a malurilor unor râuri, a spus Rasaliu.

El a menţionat, totodată, că sunt în desfăşurare controale efectuate de şase echipe mixte formate din reprezentanţi de la mai multe organisme abilitate, la unele dintre cele o sută de balastiere din judeţ. Controalele se vor desfăşura până la sfârşitul lunii iulie.

AGERPRES/(A - autor: Jana Pintili, editor: Nona Jalbă, editor online: Ada Vîlceanu)

2018-07-16 15:36:10
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!