Home »

Brașov: În Masivul Postăvaru stratul de zăpadă depășește 60 de cm

Brașov: În Masivul Postăvaru stratul de zăpadă depășește 60 de cm

 

Circulația rutieră în județul Brașov se desfășoară în condiții de iarnă, dar fără blocaje de trafic sau restricționări, a precizat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi.

Foto: (c) Bogdan BARBULESCU/AGERPRES ARHIVA

"În județul Brașov nu sunt drumuri blocate sau cu circulația restricționată miercuri dimineața, dar se circulă mai greu în zona Fundata pe DN73, între Predeal și Brașov din cauza ninsorii căzute în ultimele ore. Carosabilul este negru, dar umed, fără strat de zăpadă și de aceea se recomandă șoferilor să circule cu atenție în zona serpentinelor", a spus comisarul-șef Liviu Naghi.

În schimb, în Poiana Brașov, în Masivul Postăvaru se poate schia în condiții foarte bune, stratul de zăpadă fiind de peste 60 de cm.

"Nici în iarna care s-a încheiat nu am avut strat atât de mare de zăpadă. Și în stațiune s-a ajuns la un strat consistent de 20 de cm. Se poate schia destul de bine pe pârtiile Drumul Roșu și Sulinar. Nu circulă telescaunul, dar circulă cele două telecabine", a precizat pentru AGERPRES, unul dintre cabanierii de la Cabana Postăvarul, din Masivul Postăvarul.

Strat de zăpadă s-a depus și la Predeal de peste 20 de cm.

"Se poate schia pe pârtia Clăbucet, fără ca aceasta să fie amenajată. Noi am strâns plasele de protecție, și toate utilajele pentru amenajarea pârtiei, însă cei care doresc să schieze o pot face pe pârtia neamenajată. Nu ne-am gândit că se va întoarce iarna", a precizat pentru AGERPRES Rodica Lazăr de la Primăria Predeal.

Strat de zăpadă de peste 10 cm s-a depus și în zona Bran-Moieciu, Zărnești, și peste 20 de cm în zona Fundata. A

GERPRES/(AS-autor: Jana Pintili, editor: Adrian Drăguț)

2014-04-16 10:44:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!