Home »

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreţul, actorul şi producătorul Ahmet Zappa

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreţul, actorul şi producătorul Ahmet Zappa

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreţul, actorul şi producătorul Ahmet Zappa
 

Cântăreţul, actorul şi producătorul Ahmet Emuukha Rodan Zappa s-a născut la 15 mai 1974, în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii şi este fiul muzicianului
Frank Zappa, potrivit www.imdb.com şi www.thefamouspeople.com

Este cunoscut pentru producţia comediei "The Odd Life of Timothy Green" (2012), rolul casierului din comedia "Ready to Rumble" (2000) sau albume precum: "You Are What You Is" (1981, cu Frank Zappa), "Havin' a Bad Day" (1984, cu Dweezil Zappa), "Sex and Religion" (1993, cu Steve Vai), "Music for Pets" (1996), potrivit www.imdb.com şi www.filmreference.com.

În anul 1988, pe când avea doar 14 ani, Ahmet era deja gazda emisiunii de televiziune "2 Hip For TV" unde a avut ca invitaţi nume de răsunet din lumea muzicii mondiale precum "Red Hot Chilli Peppers" sau "Sparks".

Ca actor a debutat în 1990, cu rolul lui Jaime în drama "Pump Up the Volume". Din filmografia sa mai amintim: "Jack Frost" (1998), "Children of the Corn V: Fields of Terror" (1998), "Fraggle Rock: The Movie" (2006, producător).

În anii 2001-2002 a găzduit spectacolul "Robot Combat" alături de Tanika Ray şi Taniya Memme, spectacol ce a cuprins trei sezoane şi a fost difuzat pe TLC, o filială a Discovery Channel.

Zappa şi-a demonstrat şi talentul scriitoricesc fiind autorul unui bestseller pentru copii "The Monstrous Memoirs of a Mighty McFearless /Memoria monstruoasă a unui Mighty Mcfearless", romanul său de debut, lansat în anul 2006.

A avut o lungă colaborare cu celebrul studio de la Hollywood "Walt Disney", fiind misterul din spatele "Disney Kingdom Comics", o divizie a studioului care se ocupa cu transformarea romanelor grafice în filme.

A fost căsătorit cu actriţa Selma Blair (2004-2006), iar în prezent este căsătorit cu designerul Shana Muldoon cu care are o fetiţă, Violetta Zappa.

AGERPRES (Documentare-Cerasela Bădiţă, editor: Horia Plugaru, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Ahmet Zappa/facebook.com

2019-05-15 11:00:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!