Home »

Un mariaj în trei, recunoscut oficial în Columbia

Un mariaj în trei, recunoscut oficial în Columbia

 

Columbia, unde căsătoria între persoanele de același sex este autorizată din 2016, a recunoscut în mod oficial la începutul lunii iunie o familie alcătuită din trei bărbați, informează AFP.

Sursa foto: Manuel José Bermúdez Andrade / Facebook

"Ne-am dorit să oficializăm (...) familia noastră. Nu exista nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască ca familie", a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii acestei uniuni, într-un material video difuzat luni. "Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia", a adăugat el.

Prada, de profesie actor, și cei doi parteneri ai săi au intrat din 3 iunie sub regimul patrimonial cunoscut în mod legal în Columbia sub numele de "trieja".

Acest mariaj în trei are în componența sa, alături de Prada, un profesor de educație fizică și un jurnalist, care în 2000 au fost protagoniștii primei căsătorii gay publice din Columbia.

Deși acest tip de uniune este frecvent, aceasta este prima "care a fost legalizată", a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociația LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și intersexuali) . "Este o recunoaștere a faptului că există și alte tipuri de familii", a explicat el.

Potrivit M. Rincon, încadrarea în acest regim patrimonial are implicații "100% legale" pentru cei trei bărbați, în condițiile în care, în caz de separare sau de deces, aceștia își pot împărți bunurile sau au acces la o pensie.

În Columbia cuplurile gay au dreptul de a adopta copii, indiferent dacă aceștia sunt sau nu copiii biologici ai unuia dintre membrii cuplului.

AGERPRES/(AS — editor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

2017-06-14 01:06:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!