Home »

Tenis: Simona Halep, câştigătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a anului în circuitul WTA

Tenis: Simona Halep, câştigătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a anului în circuitul WTA

Tenis: Simona Halep, câştigătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a anului în circuitul WTA
 

Românca Simona Halep, numărul unu mondial, a fost desemnată câştigătoarea anchetei pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2018 în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA).

Halep a ieşit învingătoare cu o minge trimisă în cros peste fileu dintr-un unghi foarte mic la meciul său cu Agnieszka Radwanska de la Miami, la scorul de 6-3, 2-6, 40-0, pierdut ulterior cu 3-6 în decisiv.

Celelalte candidate în finala anchetei au fost poloneza Agnieszka Radwanska, taiwaneza Su-Wei Hsieh şi tunisianca Ons Jabeur.

Radwanska s-a calificat în această fază a anchetei cu o lovitură reuşită în partida sa cu brazilianca Beatriz Haddad Maia de la Auckland, Hsieh a candidat cu o fază realizată în meciul cu chinezoaica Qiang Wang de la Hiroshima, iar Ons Jabeur, cu o realizare din partida cu Daria Kasatkina în turneul de la Moscova.

Halep s-a impus cu lovitura lunii martie, care a strâns 48% din voturi, fiind urmată de Radwanska (lovitura lunii ianuarie), 31%, Hsieh (lovitura lunii septembrie), 11%, şi de Jabeur (lovitura lunii octombrie), 10%.

În prima fază a anchetei au existat două grupe de câte cinci propuneri, Halep având chiar două nominalizări în Grupa A (câştigătoarele anchetelor lunare din perioada ianuarie - mai). A doua nominalizare a fost cu o lovitură reuşită în turneul de la Roma (stop la fileu din poziţie dificilă), din mai, în faţa Mariei Şarapova, la scorul de 4-6, 6-1, 2-1, 0-30. Cele mai votate două nominalizări din fiecare grupă s-au calificat pentru faza finală a anchetei.

Radwanska câştigase ultimele cinci ediţii ale anchetei.

Halep, care încheie al doilea an consecutiv ca numărul unu mondial, a câştigat şi titlul WTA de Favorită a Fanilor, fiind desemnată recent şi campioană mondială ITF în 2018.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

2018-12-15 11:43:50
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!