Home »

Obiecte care au aparţinut familiei Marga şi Eugen Barbu, scoase la licitaţie

Obiecte care au aparţinut familiei Marga şi Eugen Barbu, scoase la licitaţie

Obiecte care au aparţinut familiei Marga şi Eugen Barbu, scoase la licitaţie
 

Jurnale intime, manuscrise, cărţi, fotografii şi piese de mobilier care au aparţinut scriitorului Eugen Barbu şi soţiei sale, actriţa Marga Barbu, vor fi puse în vânzare marţi la o licitaţie online organizată de Artmark.

Director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist şi om politic, Eugen Barbu a rămas în literatura română prin romanul său "Groapa", dar şi prin publicaţia "România Mare", iar soţia sa, Marga Barbu, a fost o cunoscută actriţă de film şi teatru.

Licitaţia cuprinde fotografii din timpul filmărilor şi din timpul unor piese de teatru cu Marga Barbu, din viaţa intimă a celor doi soţi, cahle pictate din secolul al XX-lea, ceramică şi obiecte din sticlă, icoane, obiecte de mobilier, discuri, cărţi şi fotografii cu dedicaţie pentru cei doi, manuscrise, medalii, diplome şi alte documente.

Cel mai bine estimat lot este un cabinet în maniera Renaşterii franceze, din lemn de stejar, sculptat manual şi decorat cu motive floral-vegetale de la sfârşitul secolului al XIX-lea, la 800 - 1.000 de euro. Între loturi se regăsesc: pălăria de recuzită din fetru aparţinând actriţei Marga Barbu şi care a fost purtată în filmul "Haiducii lui Şaptecai", regizat de Dinu Cocea după un scenariu de Eugen Barbu şi Mihai Opriş (1971), la 100 de euro, două pipe care au aparţinut lui Eugen Barbu, la 30 de euro, carnetul de membru de partid PCR al lui Eugen Barbu (1980), la 20 de euro, "Jurnalul intim" al Margăi Barbu, la 25 de euro.

Pe 9 mai, Artmark va organiza o licitaţie cu obiecte care au aparţinut familiei de mari boieri Ion Ghica. Licitaţia "O dinastie de făuritori ai modernităţii, familia Ion Ghica" cuprinde fotografii de epocă, cărţi rarisime, clişee pe sticlă, manuscrise inedite, obiecte de artă decorativă, epistole, sigilii, medalii, gravuri, hărţi şi multe alte piese.

O impresionantă bibliotecă historită, în stil Grunderzeit, ce a aparţinut diplomatului Dimitrie I. Ghica (1870), este cel mai bine cotat lot al acestei sesiuni, fiind estimat la 2.500 de euro.

AGERPRES/(AS - editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

2018-05-08 06:00:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!