Home »

Miss Filipine a fost încoronată Miss Univers 2018 la concursul din Thailanda

Miss Filipine a fost încoronată Miss Univers 2018 la concursul din Thailanda

Miss Filipine a fost încoronată Miss Univers 2018 la concursul din Thailanda
 

Miss Filipine, Catriona Gray, de 24 de ani, a fost încoronată luni Miss Univers 2018 la concursul de frumuseţe de la Bangkok, relatează dpa.

Deţinătoarea titlurilor de Miss Univers Filipine 2018 şi Miss World Filipine 2016, Catriona Gray este o filipinezo-australiană care este prezentatoare de televiziune, cântăreaţă, model şi iniţiatoarea unui proiect caritabil în Manila.

 


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


Ea a spus că a învăţat să fie recunoscătoare şi "să caute frumuseţea din viaţă" în timp ce preda pentru copiii săraci din mahalalele din Manila când a fost întrebată de prezentatorul Steve Harvey care a fost cea mai importantă lecţie primită până acum.

Gray a declarat la conferinţa de presă că vrea să viziteze Europa, pentru că niciodată nu a mers pe bătrânul continent.

"Mi-aş dori cu siguranţă să extind platforma pe care o am pentru educaţie", a mai spus Catriona Gray, o favorită a social media.

 


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


Ea a adăugat că a fost pasionată de lucrul cu organizaţiile pentru combaterea HIV-SIDA pentru că a pierdut o prietenă din cauza unei complicaţii provocate de SIDA în urmă cu câţiva ani.

Tamaryn Green, de 24 de ani, Miss Africa de Sud, s-a clasat pe locul al 2-lea, iar Sthefany Gutierrez, de 19 ani, din Venezuela, a fost a 3-a.

 


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


Miss Laos, On-anong Homsombath, a câştigat premiul pentru cel mai bun costum naţional, pentru interpretarea Kinnaree - o creatură mitică pe jumătate pasăre, pe jumătate femeie.

Înainte de a fi anunţate câştigătoarele, principalele zece candidate din Africa de Sud, Vietnam, Venezuela, Filipine, Costa Rica, Curacao, Nepal, Canada, Thailanda şi Puerto Rico au urcat pe scenă în costume de baie concepute de prinţesa thailandeză Sirivannavari Nariratana şi în rochii de seară.

Fiind organizată pentru al 67-lea an, competiţia a avut loc la Bangkok pentru a treia oară. Capitala thailandeză a găzduit ultima dată concursul de frumuseţe în 2005, când canadianca de origine rusă Natalie Glebova a câştigat titlul.

La concursul din acest an a participat şi prima concurentă transgen, Miss Spania.

Angela Ponce, de 27 de ani, s-a născut bărbat dar şi-a făcut operaţie de schimbare de sex. Ea a spus că şi-ar folosi un eventual titlu pentru a face campanie pentru copiii care îşi pun sub semnul îndoielii identitatea sexuală.

Deşi Ponce a fost eliminată în runda semifinalelor, ea a fost primită cu ovaţii şi aplauze.

Concursul este deschis pentru femeile transgen de mai mulţi ani, după ce Miss Canada a avut interdicţie de a participa în 2012 pentru că nu s-a născut femeie.

De asemenea, a fost pentru prima dată când toate cele şapte membre ale comitetului de selecţie al Miss Univers au fost femei.

Victoria Catrionei Gray vine la trei ani după ce filipineza Pia Alonzo Wurtzbach a fost încoronată Miss Univers 2015.

AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan, editor online: Ady Ivaşcu)

2018-12-17 07:30:58
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!