Home »

Kirk Douglas, eternul gladiator, împlinește vineri 100 de ani

Kirk Douglas, eternul gladiator, împlinește vineri 100 de ani

 

Nu prea multe legende ale filmului precum Kirk Douglas reușesc să atingă venerabila vârstă de 100 de ani, astfel încât eternul gladiator cu inconfundabila sa gropiță în bărbie va fi sărbătorit vineri în stil mare cu o petrecere organizată de fiul său Michael și nora sa Catherine Zeta-Jones la care sunt așteptați să participe 200 de invitați prieteni și rude, relatează EFE.

"Singura mea treabă este să mă simt bine și să fiu odihnit când îmi fac apariția, pentru a fi fermecător. Iar acolo, desigur, să țin un mic discurs "improvizat" pe care îl voi repeta cu terapeutul meu logoped pentru ca lumea să mă înțeleagă", declarase recent venerabilul actor revistei Closer Weekly.

Iar alături de el va fi marele său sprijin, Anne, în vârstă de 97 de ani, soția sa din 1954.

"Am avut marele noroc să-mi găsesc sufletul pereche acum 63 de ani și cred că minunata noastră căsnicie și discuțiile noastre prețioase din fiecare seară m-au ajutat să supraviețuiesc tuturor" greutăților a spus Kirk Douglas, care profită de obicei de aceste ocazii speciale pentru a dona milioane de dolari unor instituții pe care le ajută prin fundația sa. Kirk și Anne au dat de multe ori de înțeles că toată averea lor, aproximativ 80 de milioane de dolari, va ajunge la organizații de binefacere după moartea lor.

La începutul lunii octombrie, cu prilejul galei organizației Motion Picture & Television Fund, de la Woodland Hills (California), Kirk Douglas a primit deja un mic omagiu din partea colegilor de profesie precum George Clooney, Hugh Jackman și Kevin Spacey.

"Tatăl meu este o legendă. Este o adevărată stea, dintr-o epocă în care vedetele de cinema erau văzute ca versiunea actuală a regalității, iar Kirk și-a câștigat acest statut", a spus Michael Douglas, care a amintit că tatăl său a primit un Oscar pentru întreaga carieră în 1996. Kirk a fost de trei ori nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor, a câștigat două Globuri de Aur și a jucat în peste 90 de filme de-a lungul unei cariere de șapte decenii.

Sunt momente fericite pentru Kirk Douglas care a lăsat în spate tragedii precum moartea fiului său Eric în 2004 în urma unei supradoze sau intrarea la închisoare a nepotului său Cameron pentru posesie de heroină și trafic de amfetamine.

În memoriile sale publicate anul trecut, Kirk nu a ezitat să publice detalii despre numeroasele sale aventuri cu celebrități ca Rita Hayworth, Joan Crawford sau Marlene Dietrich, amintind chiar că l-a întrebat odată pe terapeutul său, dacă nu cumva va rămâne impotent, după ce s-a culcat 29 de nopți la rând cu tot atâtea femei. Răspunsul medicului său l-a liniștit: "Chiar și Dumnezeu s-a odihnit în a șaptea zi".

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Anda Badea)

2016-12-09 08:09:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!