Home »

Iohannis (PNL): Nici nu o să demisionez, nici nu o să fiu demis din vreo funcție politică după europarlamentare

Iohannis (PNL): Nici nu o să demisionez, nici nu o să fiu demis din vreo funcție politică după europarlamentare

 

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că nu o să demisioneze și nu o să fie demis din vreo funcție politică, dacă rezultatul la alegerile europarlamentare nu va fi cel propus, adică de cel puțin 20%.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES ARHIVA

"Nici nu o să demisionez, nici nu o să fiu demis din vreo funcție politică și nici nu mi se pare o soluție la ceva. Oricare va fi rezultatul, va fi analizat în conducerea partidului și, desigur, dacă va fi cazul, se vor lua măsuri", a explicat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă liberalii și-au propus între timp un scor mai mare, de 25%, la europarlamentare, Klaus Iohannis a răspuns: "Nu cunosc așa ceva".

Prim-vicepreședintele PNL a anunțat că se va fi prezent la mitinguri electorale și în afișele pentru campania pentru europarlamentare. Iohannis nu se consideră "locomotiva" electorală a PNL și spune că prezența sa în campanie "sigur nu strică", însă rămâne de văzut cât de mult va ajuta pentru obținerea de mai multe voturi.

Primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe sibieni să voteze cu liberalii la europarlamentare.

"Aici (la Sibiu — n.r.) va fi interesant de urmărit. Sper să se ia sibienii după mine", a afirmat Klaus Iohannis.

El speră și la nivel național ca liberalii să obțină un scor bun la europarlamentare, însă nu crede că absența PRM de la aceste alegeri va aduce vreun avantaj PNL.

"Mi-e greu să cred că voturile PRM vor veni spre PNL. Unde se vor duce, vom vedea. E posibil să stea acasă", a spus Klaus Iohannis.

Prim-vicepreședintele PNL se așteaptă la o prezență de 30% a românilor la europarlamentare, ceea ce va însemna un "absenteism pronunțat".

"Eu cred că vom avea un absenteism pronunțat, ceea ce e păcat, pentru că acesta e momentul în care omul simplu poate să facă politică, restul sunt povești. În afară de prezidențiale, alegerile din ultimii ani nu au adus nici măcar 50% din alegători la urne și proporția cea mai mică s-a înregistrat la europarlamentarele de data trecută. Aceasta arată că interesul pentru tematică e relativ scăzut și de aici explicația relativ simplă. Oamenii nu înțeleg mare lucru de acolo, deci nu se duc. (...) Eu evaluez la 30% (prezența la vot — n.r.)", a comentat Klaus Iohannis.

El crede că de vină pentru absenteismul românilor la vot la europarlamentare sunt și candidații, și politicienii, care nu reușesc să le explice oamenilor destul de bine ce înseamnă acest scrutin.

Klaus Iohannis apreciază că rezultatul europarlamentarelor va conta în perspectiva alegerilor prezidențiale, pentru că acesta "arată câtă rezonanță are un partid".

Vineri va avea loc la Sibiu lansarea candidaților liberali pentru europarlamentare, în prezența președintelui partidului, Crin Antonescu, a prim-vicepreședintelui Klaus Iohannis. La eveniment vor mai fi prezenți președinții filialelor PNL din Sibiu, Brașov, Alba, Mureș Harghita și Covasna, parlamentari și invitați.

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Ștefan Gabrea)

2014-04-03 12:47:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!