Home »

DNA: Percheziții la 31 de locații situate în 7 județe; inspectorii ANAF, controale la 126 de firme din 23 de județe

DNA: Percheziții la 31 de locații situate în 7 județe; inspectorii ANAF, controale la 126 de firme din 23 de județe

 

Direcția Națională Anticorupție informează că miercuri sunt efectuate percheziții la 31 locații situate în 7 județe - Bacău, Dolj, Mehedinți, Mureș, Olt, Giurgiu și Brașov - într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către o grupare de societăți comerciale, a unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

"În cursul dimineții de miercuri, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații (domicilii ale unor persoane fizice și sedii sociale ale unor societăți comerciale) situate în 7 județe (Bacău, Dolj, Mehedinți, Mureș, Olt, Giurgiu și Brașov) zone în care există suspiciuni că gruparea respectivă ar fi desfășurat, în perioada 2012-2013, activitatea infracțională", se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

În paralel, în legătură cu această cauză penală, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF efectuează inspecții fiscale în 23 de județe și sunt vizate 126 firme, printre care și o mare societate de comercializare a deșeurilor la nivel național, din Brașov.

"Au fost ridicate mai multe documente, iar pentru stabilirea activității infracționale vor fi dispuse constatări financiare", precizează DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

AGERPRES/(AS, autor: Mădălina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu)

2014-02-19 10:28:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!