Home »

Daniel Constantin: Problema României nu este lipsa producției, ci integrarea acesteia într-un lanț producător-consumator

Daniel Constantin: Problema României nu este lipsa producției, ci integrarea acesteia într-un lanț producător-consumator

 

Vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat vineri la Brașov că problema României nu o reprezintă lipsa producției, ci integrarea acesteia într-un lanț care să creeze legătura între producător și consumatorul final, prin urmare va acorda o atenție sporită rezolvării acestui neajuns.

Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES FLUX 

"Vreau să vă spun că principiul pe care îl avem pe actualul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi acela de integrare a producției. Cu alte cuvinte, cei care sunt producători și se asociază și vor să facă un depozit de colectare și o unitate de procesare vor avea un punctaj suplimentar față de cei care vor să facă numai depozit sau cei care au numai partea de producție. Și în felul acesta sunt convins că problema reală pe care o are România, și anume nu lipsa producției, ci aceea de a integra producția respectivă, de a ne duce pe lanțul de producție de la producător până la consumatorul final, va fi rezolvată prin aceste criterii diferențiate. Și fonduri europene pentru această categorie sunt, cred eu, suficiente", a spus Daniel Constantin.

El a menționat că, în urmă cu doi ani, ministerul pe care îl conduce a lansat o măsură de stimulare a celor ce vor să construiască depozite de colectare legume și fructe, punând la dispoziție 80 de milioane de euro, iar pe această măsură sunt 34 de proiecte în faza de evaluare ori de semnare.

Daniel Constantin a specificat că printre prioritățile PNDR 2014-2020, pe care le-a prezentat vineri la Brașov în cadrul unei conferințe regionale, se numără sprijinirea fermelor familiale, a micilor fermieri și a tinerilor care vor să se întoarcă la sate.

AGERPRES/(A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Ștefan Gabrea)

2014-03-28 18:08:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!