Home »

ACL solicită AEP verificarea listelor electorale suplimentare, considerând că există indicii de voturi multiple

ACL solicită AEP verificarea listelor electorale suplimentare, considerând că există indicii de voturi multiple

 

Alianța Creștin-Liberală (ACL) cere Autorității Electorale Permanente (AEP) verificarea listelor electorale suplimentare de la votul din primul tur al alegerilor prezidențiale, motivând că există indicii serioase de voturi multiple și turism electoral, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

"Alianța Creștin-Liberală a transmis, astăzi (n.r. miercuri), către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Biroul Electoral Central (BEC) o solicitare de verificare a listelor suplimentare de la votul din primul tur al alegerilor prezidențiale. Alianța Creștin-Liberală consideră că există indicii serioase referitoare la cazuri de vot multiplu și turism electoral", arată sursa citată.

ACL menționează că peste 900.000 de voturi, adică 11% dintre voturile exprimate în data de 2 noiembrie, la primul tur al prezidențialelor, se regăsesc pe listele suplimentare.

De asemenea, în comunicat se arată că solicitarea către Autoritatea Electorală Permanentă a fost adusă și la cunoștința Biroului Electoral Central.

ACL amintește că pe 2 noiembrie a depus mai multe sesizări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni electorale care au fost înaintate spre Parchete și spre DNA.

AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu)

2014-11-05 17:06:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!