Home »

Un buget de 200 euro, acceptabil pentru închirierea unei garsonieră din zona centrală a Capitalei (analiză)

Un buget de 200 euro, acceptabil pentru închirierea unei garsonieră din zona centrală a Capitalei (analiză)

 

Un buget de 200 euro a devenit acceptabil pentru închirierea unei garsoniere din zona centrală a Capitalei, după șase ani de criză, se arată într-o analiză a site-ului Imobiliare.ro, remisă luni AGERPRES.

Foto: (c) ALEX TUDOR/ AGERPRES ARHIVA

'În anul 2008, cu o sumă de 200 de euro un chiriaș se putea îndrepta doar spre o garsonieră într-un cartier nu foarte bine cotat al Capitalei, precum Rahova. Valul de ieftiniri declanșat de perioada de recesiune a lovit și segmentul închirierilor de apartamente, astfel că, în momentul de față, un asemenea buget este acceptabil pentru o garsonieră din zona Universității din Capitală. O situație asemănătoare poate fi întâlnită și în celelalte mari orașe ale țării', spun cei de la Imobiliare.ro.

În București, chiriile cerute de proprietarii de garsoniere pornesc de la 190-200 de euro pe lună. Pentru apartamentele cu două camere, prețurile pornesc de la un nivel minim de 200 euro/lună, iar pentru cele cu trei camere, pretențiile proprietarilor încep de la aproximativ 300 euro/lună.

În centrul Timișoarei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 160 euro/lună, conform Imobiliare.ro. La două camere, prețurile încep de la 200 euro/lună, iar un apartament tricameral are o chirie de 400 euro/lună.

În Brașov, în zona centrală, o garsonieră poate fi închiriată cu cel puțin 180 euro/lună. Un preț chiar mai mic, respectiv 150 euro/lună, este cerut pentru un apartament cu două camere de 58 mp, dar care se închiriază nemobilat, în timp ce o unitate locativă tricamerală, are o chirie de 250 euro/lună.

În Cluj-Napoca, chiriile solicitate pe Imobiliare.ro pentru garsoniere pornesc de la 200 euro/lună. Pentru locuințele cu două camere, pretențiile proprietarilor încep de la 250 euro/lună. Chiria pentru o unitate locativă cu trei camere este de 330 euro/lună.

În Constanța, prețurile solicitate de proprietarii de garsoniere încep de la 180 euro/lună. Cu același preț se poate închiria și un apartament vechi cu două camere din centrul orașului. O unitate locativă tricamerală poate fi închiriată pentru 270 euro/lună.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor:Nicoleta Gherasi)

2014-04-14 17:36:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!