Home »

AEP: 18.273.047 de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral

AEP: 18.273.047 de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral

 

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral pe 5 septembrie este de 18.273.047, cu 4.325 mai puțini față de ultima informare publică, din 4 august, când erau înregistrați 18.277.372 de alegători, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Potrivit AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

"Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară", precizează AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă amintește că persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Georgiana Tănăsescu)

2016-09-05 16:37:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!