Home »

Acord AEP - FADERE privind informarea cetățenilor despre procesul electoral

Acord AEP - FADERE privind informarea cetățenilor despre procesul electoral

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a încheiat un acord de parteneriat cu Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) prin care părțile își afirmă intenția de a contribui la consolidarea statului de drept și a democrației, dar și la informarea cetățenilor cu privire la procesul electoral.

Potrivit unui comunicat al AEP remis, vineri, AGERPRES, acordul a fost semnat de președintele AEP, Ana Maria Pătru, și președintele FADERE, Daniel Tecu.

"Colaborarea dintre Autoritatea Electorală Permanentă și Federația asociațiilor de români din Europa are în vedere consolidarea democrației și a valorilor democratice, informarea cetățenilor cu privire la procesul electoral, prin elaborarea de materiale, programe de informare și instruire a alegătorilor asupra sistemului electoral românesc. Se urmărește, totodată, îmbunătățirea cadrului legal privind respectarea deontologiei electorale, a drepturilor omului și transparența activității instituțiilor publice", se arată în comunicatul citat.

AEP precizează că o importanță deosebită va fi acordată aspectelor legate de promovarea programelor, proiectelor și activităților ce pot contribui la fundamentarea politicilor și strategiilor privind românii din străinătate pentru stimularea participării acestora la diferite tipuri de alegeri organizate de statul român, promovarea nediscriminării și asigurarea egalității de șanse.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Ștefănescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

2016-01-29 16:39:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!